A múzeum, mint díszlet

A tanulók művészeti ismereteit és kreativitását is próbára tevő csoportos tevékenységet ajánlok, mely a tanulás mellett minden bizonnyal igen jó szórakozás is lesz.

A tevékenységet több fázisban végezzük, minden csoportban 3-6 fő dolgozik. Ha idegen nyelv órán akarjuk felhasználni a játékot, akkor legalább B1 szinten legyenek a tanulók.

Célkitűzés: kisfilm létrehozása célnyelven, a szerepjáték időtartama 3X45 perc + egy délelőtt a múzeumban.

Előzetes munka: A diákok  (még az osztályteremben) a múzeum honlapjáról kiválasztanak egy mindenki által elfogadható képet. (Kikötés lehet, hogy a képen látható szereplők száma megegyezzen a csoport létszámával (3-6), vagy témájában illeszkednie kell az éppen tanult témakörhöz stb. A következő feladat megírni a képen ábrázolt személyek történetét, narratívával és párbeszéddel együtt. Itt is adhatunk konkrét utasításokat pl: magázzák/tegezzék egymást a szereplők, különböző beszédszándékok érvényesüljenek stb.

Az utolsó előtti fázis az, hogy elmegyünk a múzeumba, ahol leforgatják a filmet úgy, hogy a kép szereplőit beszéltetik a csoport tagjai, miközben a kamera a műalkotást mutatja.

Az utolsó mozzanat egy mozi délutánt szervezni, ahol megnézhetik egymás kisfilmjeit. Tetszés szerint díjakat is lehet kiosztani a legjobb alkotások között.

Androsits Anna

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s