Színprojekt

A következő tevékenységformát egy brémai továbbképzésen ismertük meg. A színek világát sokoldalúan, mondhatni SZÍNESEN közelíti meg. Alkalmazható nyelvórán, környezetismeret, rajz tanításánál.

  1. állomás: Érezzük a színeket! Pl: milyen illata van a tengernek? Milyen illata van a tavasznak? Nagy fehér táblára vannak felírva a kérdések, a tanulóknak kis papírkákra kell színezni, majd a megfelelő kérdéshez odatűzni.
  2. állomás: Az asztalon zöld és piros fólia van előkészítve. Ha különböző színekkel rajzolunk, és különböző fóliát teszünk a rajz fölé, valami látható, valami láthatatlan lesz. Így különböző ábrák fognak kirajzolódni attól függően, hogy milyen színű helyezünk fölé.
  3. állomás: Milyen színeket ismersz? Szintén nagy fehér tábla, rajta felirat: Vörös dolgok, fehér dolgok stb. A feladat az, hogy megfelelő tárgyak kerüljenek a színek kategóriáiba. (Szókincs gyakorlása/szavak gyűjtése)
  4. állomás: Más szín, más hatás. A tanulók feladata az, hogy egy nyulat rajzoljanak, más-más háttérrel. Következtetés: A színek különböző hangulatot mutatnak.
  5. állomás: Zöld tónusok gyűjtése. A feladat összetett szavak gyűjtése, olyan dolgok gyűjtése, ami zöld. (Kivizöld, békazöld, olívazöld.) Variáció: Minden színnel meg lehet csinálni. Összetett szavak képzése észrevétlenül.
  6. állomás: Olvasó sarok. Különböző képes könyvek olvasása, melyekben valamely, gyerekközeli módon a színek jelennek meg.

Rácz Edina gyűjtése

Színprojekt” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s