Flippity

A Flippity oldal számos online és nyomtatható játék létrehozására és megosztására ad lehetőséget.

Készíthetünk szerencsekereket, társasjátékot, bingót, keresztrejtvényt, szókeresőt és még sok más játékot is. Sőt, a Progress indicator segítségével a tanulók előre haladását is látványosan tudjuk bemutatni.

A játékok neve alatt a Demo gombra kattintva láthatjuk azt, hogy milyen tevékenység létrehozására kapunk lehetőséget. Az Instructions gombra kattintva lépésenként olvashatjuk (angolul) azt , hogy hogyan kell létrehoznunk a saját játékunkat. Ehhez általában egy Google táblázatra lesz szükségünk, melyhez mintát kapunk. A mintából létrehozunk egy másolatot, és a továbbiakban azt szerkesztjük, azaz tananyagunknak megfelelően megváltoztatjuk a megjelenítendő szöveget, képeket. (Figyelem! Képek forrásaként csak olyan linkeket fogad el az alkalmazás, amelyek “.gif”, “.png”, “.jpg”, “.jpeg”, vagy “.webp” végződésűek. A Google Drive-on tárolt képeket nem tudjuk használni ebben az alkalmazásban.) Fontos, hogy a kék hátterű cellák tartalmát ne változtassuk meg.

Amikor végeztünk, a File menüpontra kattintunk, a megjelenő listából kiválasztjuk a Publish to the web lehetőséget, majd a Publish gomra kattintunk.

A Google táblázatunk alján található fülek közül a Get the Link Here-t nyitjuk meg. A táblázat 2. sorában megtaláljuk saját játékunk internetes elérhetőségét, melyet megosztunk tanítványainkkal.

Tóth Katalin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s