Pear Deck

Véletlenül akadtam az interneten a Pear Deck oldalra. Azt hiszem, aki szereti a Kahootot (és van, aki nem?) az ezt is szeretni fogja. Külön bónusz, hogy a létrehozott feladatot importálni lehet a Quizlet alkalmazásba is. Remélem, már felkeltettem a kíváncsiságotokat!

Elsősorban fiatalabb, alsó tagozatos tanulók számára ajánlom a játékot, mely közben tárgyi anyagot vagy idegen nyelvi szókincset sajátítanak el, és rajzolnak is.

Mire lesz szükség?

Természetesen ehhez a játékhoz is szükség lesz számítógépre, projektorra és a tanulók által használható okos eszközökre, internetkapcsolatra.

A gyerekek két csoportban fogják a pontokat gyűjteni, a csoportok tagjai véletlenszerűen választódnak ki. A játék szórakoztató jellegét tovább lehet fokozni azzal, ha a csapatok között versenyt indítunk a pontszerzésért.

Hogyan készül a játék?

Az oldal felkeresése után jelentkezzünk be a Google email címünkkel. Ha még nincs, akkor létre kell hoznunk egyet. A bejelentkezéshez a jobb felső sarokban található Teacher login gombra kell kattintani.

Pear Deck

  A megjelenő képernyőn válasszuk a jobb oldali, zöld Pear Deck Vocabulary csoportban a Start a Vocab List gombot. 

Start a Vocab List

Az oldal tetején az “Untitled Vocabulary List”-re kattintva adhatjuk meg játékunk címét.

A megjelenő keretekbe írjuk be a következőket:

Term: A kifejezés maga (alma)

Definition: a kifejezés magyarázata (Gömbölyded alakú, igen egészséges gyümölcs, melyből Magyarországon sok terem.) Aki angolul készíti a feladatot, a meghatározást a jobboldali Definitions gombra kattintva a Merriam-Webster szótárból is kiválaszthatja.

Az “Add another term”-re kattintva újabb kifejezést adhatunk meg. 

Definitions

Ha mindezzel elkészültünk, kattintsünk jobb oldalon fent a Play Flashcard Factory gombra. A megjelenő kép arra hívja fel a figyelmünket, hogy legyen bekapcsolva a gépünkhöz kapcsolt projektor. Ha látjuk a kivetítőn a képet, kattintsunk az “OK. I see it on the projector“-ra. 

A játék innen kezd emlékeztetni a Kahootra. A tanulók eszközeiken keressék fel a joinpd.com oldalt, és írják be a megjelenő kódot. Ehhez először nekik is meg kell adniuk Google email-címüket. 
Itt nem kell felhasználónevet választani, a rendszer X worker joined szöveggel jelzi a belépett játékosok számát.A tanár a “Clock in”-re kattintva léphet tovább, amikor látja, hogy már mindenki bejelentkezett. 

A kivetített kép:

A telefonokba írandó kód

A belépett játékosokat a program éjszakai és nappali műszakban dolgozókra osztja. A “Shuffle teams”-re kattintva összekeverhetjük őket, a “Let’s Play”-re kattintva pedig elindíthatjuk a játékot.  

Az utasítás szerint a tanulóknak le kell rajzolniuk azt, ami a képernyőre írva van, azaz egy almát. Amikor elkészültek, az “I’m done”-ra kattintva lépnek tovább.

Ők persze nyilván sokkal szebbeket fognak rajzolni, mint az én almám! Következő feladatuk az lesz, hogy az adott szóval írjanak egy mondatot, majd ismét az “I’m Done!”-ra, ezt követően pedig a “Looks good, ship it!” feliratra kattintanak.

A kép és a mondat így már meg is érkezett a Flascad Factory-ba, lepottyant a szállítószalagra. Ha van még kérdés, akkor azzal folytatják a gyerekek, én a példa kedvéért most csak egy feladatot tettem a játékomba.  így már indíthatom is a “Quality Control”-t.

Flashcard Factory

 A minőségellenőrzés során minden beadott kártya előkerül, a tanulókkal közösen értékeljük, hogy elfogadhatóak-e. Ehhez az X-ra vagy a pipára kattintunk. Az elfogadott kártyák teherautóra kerülnek. A játékot ezen a ponton abba is hagyhatjuk a verseny értékelésével, de akár importálhatjuk is a Quizlet alkalmazásba, amivel még egy lehetőséget teremtünk a gyakorlásra!

Biztos vagyok benne, hogy jó kedvvel tudjátok majd használni ezt az egyszerűen megtanulható alkalmazást. Sok vidámságot kívánok hozzá!

Tóth Katalin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s