Alvó pandák

Előkészítés:

A tananyagnak megfelelő rövid szöveget 4 megjegyezhető részre osztva kinyomtatjuk vagy leírjuk. Annyi példányt készítünk, ahány csoporttal dolgozni fogunk.

A játék menete:

Osszuk a tanulókat 4 fős csoportokra. Minden csoporttag az álmos panda szerepét fogja játszani. A tanár választ négy megnevezést, ezt kapják az álmos csoporttagok. Így minden csoportban lesz például egy Rómeo, egy Júlia, egy Lőrinc és egy Tybalt (de természetesen más neveket vagy akár számokat is választhatunk).

Minden tanuló a padra hajtja a fejét, úgy tesz mintha aludna. A tanár kimondja valamelyik csoporttag nevét (pl. Júlia). Azok a tanulók, akiknek ez a neve  a játékban, „felébrednek”, megnézik az eléjük tett szövegdarabot, és igyekeznek megjegyezni azt, majd a tanár felszólításra ismét „elalszanak”. (Példaként lásd az oldal alján a “feladat” fájlt.)

Az előző pontot még háromszor ismételjük, hogy minden tanuló sorra kerüljön, és megjegyezze a neki adott szövegrészt.

Végül az összes pandát felébresztjük, és lediktáltatjuk velük a csoport többi tagja számára az általuk megjegyzett szöveget.

Az írás után már csak sorba kell tenni a szövegrészeket, hogy értelmes legyen a leírt gondolat.

A végén természetesen ellenőrizzük a leírt szöveg tartalmi és helyesírási pontosságát, értékeljük, hogy melyik csapat volt a legügyesebb. A szöveg pedig kiinduló pontja lehet az óra folytatásának.

Tóth Katalin

feladat

megoldas

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s