Hol járunk?

A napokban találtam ezt a videókkal teli oldalt.

A 5 Clue Challenge valóban kihívást jelent a látogató (tanuló) számára: öt megadott információ alapján kell kitalálni azt, hogy hol járunk, kiről vagy miről van szó a videóban. Az oldalon angol nyelvű videók találhatóak, az ötlet azonban bármilyen órán, bármilyen nyelven, bármilyen témában megvalósítható.

Miről is van szó?

  1. Gondolj egy helyre, tárgyra, emberre, vagy fogalomra.
  2. Adj meg róla 5 információt. Mondd el ezeket szépen, értelmesen, egymás után, közöttük némi szünetet hagyva a gondolkodához. Mindezt vedd videóra!
  3. Játszd le a videót a tanulóknak, akik próbálják meg kitalálni az általad körbeírt dolog / személy nevét!

Ha úgy gondolom, hogy nehéz a feladvány, egy-egy információ után megállíthatom a videót, és  adhatok egy kis időt a tanítványaimnak a kutakodásra (akár a mobiltelefonjaikon).

Ha versenyt szeretnénk, akkor pontozhatom a jó megoldást annak alapján, hogy hányadik információ után sikerült megtalálni a megfejtést.

És a bónusz: az elkészült (akár magyar nyelvű, angolul feliratozott) videókat feltölthetjük a fenti oldalra, így megoszthatjuk más iskolák tanulóival. Ennek szabályait itt  találjátok.

Természetesen élőben, videókészítés nélkül is játszhatunk ilyet, a felvétel azonban feldobja a tevékenységet, nagyobb élményt biztosít, ezáltal emlékezetsebb lesz a tudás.

Jó szórakozást mindenkinek!

Tóth Katalin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s