myHistro

A myHistro oldal segítségével földrajzi helyekhez és történelmi időpontokhoz köthető történetet mutathatunk be. Leghasznosabb talán a történelem oktatásban lehet, de egyéb tárgyak tanításánál is kiváló szemléltetési lehetőséget nyújthat, sőt, egy-egy osztály történetét is feldolgozhatjuk a segítségével.

Az app használatával arra nyílik lehetőség, hogy a Google térképeken szövegeket és képeket helyezzünk el, ráadásul ezeket összekapcsoljuk egy általunk megadott idővonallal. Itt például a futball amerikai történetéről szóló prezentáció látható.

Új kísérletként egy-két csata 3D-s bemutatása is megtekinthető.
A schwetzi csata

Létrehozhatunk teszteket (Quizzes) is, melyek lehetnek szórakozást nyújtó vagy az oktatás céljait szolgáló felmérések.

Az oldal kiváló prezentációk készítéséhez ad vizuális hátteret. A legjobb, ha tanítványaink figyelmébe ajánljuk, egy-egy kiselőadás vagy beadandó feladat készítését kérjük a felhasználásával. Így két legyet ütünk egy csapásra: az amúgy is a gép / telefon előtt ülő gyerek hasznosan tölti az idejét, digitálisan és a tantárgyi anyagból is fejlődik, és a magunk nagyon szűkös idejét sem terheljük az újabbnál újabb prezentációk szerkesztésével. Tanítványaink ráadásul nyelvtudásukat is gyakorolhatják egy kicsit, hiszen az oldal angol, észt, kínai, orosz, portugál és spanyol nyelven érhető el.

Tóth Katalin

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s