A Baamboozle

A Baamboozle játék hamar a gyerekek egyik kedvence lesz. Használható az online és a jelenléti oktatásban is. Az online oktatásban a pedagógus megosztja a képernyőképét a diákokkal, a jelenléti oktatásban kivetítjük a képernyőt.

A játék menete a következő:

A képernyőn megjelenő kártyák kérdéseket rejtenek. Az első csapat kiválasztja, hogy hányas kérdést kéri. A tanár rákattint az adott kártyára, mire megjelenik a kérdés. A csapat megadja a választ. A „Check” gombra kattintva ellenőrizzük, hogy jó volt-e a válasz. Külön jó a játékban, hogy a tanár dönti el, elfogadja-e jónak a választ (pl. apró hiba vagy több megoldási lehetőség esetén).

Ha az Okay gombra kattintok, a játék automatikusan hozzáadja az elnyert pontszámot az adott csapat eredményéhez.

A csapatok felváltva választanak kérdést. Izgalmassá és szórakoztatóvá teszik a játékot az automatikusan beállított szerencseelemek. Egyes kártyák ugyanis nem kérdéseket rejtenek, hanem meglepiket: például ajándékba adnak 15 pontot, vagy akár elvesznek 20 pontot az adott csapattól, de még az is előfordulhat, hogy lehetőséget adnak arra, hogy a csapat egy másik csapat pontjaiból vegyen el, vagy akár az is lehet, hogy minden csapat pontját lenullázza. Szóval sok az izgalom.

Nagyon sok játék érhető el az oldalon, de ezek angol nyelven vannak. Sebaj, elkészíthetjük a saját játékunkat is!

Ehhez először regisztrálunk: a jobb felső sarokban a Sign up for free gombra kattintunk, majd megadjuk az email-címünket, a jelszavunkat, az utóbbit meg is erősítjük, és választunk egy felhasználónevet. Kapunk egy megerősítő emailt, a benne megadott linkre kattintunk, és bejelentkezünk az adatainkkal az oldalra.

A bal felső sarokban a My Games-re kattintva jön elő a saját játékaink oldala. A New Game-re kattintva tudunk új játékot létrehozni.         

Amikor a Close gombra nyomunk, befejezzük a szerkesztést, kész a játék, amivel nemcsak játszani, versenyezni lehet, hanem gyakorolni is! Próbálgassátok bátran a bal oldali gombokat!

Ha a játék mellett döntötök, be lehet állítani, hogy hány csapat játszik, hány kérdés jelenik meg (8 vagy 16) és azt is, hogy milyen típusú játékot választotok. Én a Classicot kedvelem a legjobban!

Meg lehet adni azt is, hogy mennyi idő alatt kell megérkeznie a válasznak, hogy milyen sorrendben következzenek a csapatok (automatikusan vagy a mi döntésünk alapján),  hogy mi történjen rossz válasz esetén (semmi, pontcsökkenés vagy a pontok lenullázása).

Amikor én játszottam a csoportjaimmal, már az óra előtt eldöntöttem, hogy kik lesznek egy csapatban, és megmondtam nekik. Online órákat tartok, nem akartam, hogy ezzel menjen az idő. Amikor az adott csapatra került a sor, akkor minden csapattag bekapcsolhatta a mikrofonját, és megbeszélhették a helyes választ. Már a játékok összeállításánál is éreztem, hogy tetszeni fog a gyerekeknek, de a végén akkora sikere lett, amekkorára nem számítottam. Bátran próbáljátok ki ti is, tényleg megéri!

Tóth Katalin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s