Új funkció a Kahooton

A Kahoot talán a legsikeresebb IKT alkalmazás az óráimon. Imádják a tanítványaim, ezért nem sajnálom az időt arra, hogy egy-egy új játékot hozzak létre. A napokban egy újszerű feladványt próbáltam ki. A szokásos feleletválasztás helyett most a válaszok sorba rendezése volt a feladat. Nyelvórán így a szavak megfelelő sorrendbe helyezésével mondatokat lehet alkotni, matematika órán kisebb-nagyobb számokat rendezhetünk növekvő vagy csökkenő sorrendbe, történelemből pedig események sorrendjét kérhetjük. Biztos vagyok benne, hogy a többi tantárgyhoz is ki tudtok találni megfelelő feladatokat.

Nézzük, hogyan működik.

Megnyitjuk a Kahoot  oldalt, és a felső menüsorban a NewK!-ra kattintunk. A megjelenő lehetőségek közül válasszuk a Jumble-t!

1

Töltsük ki az oldalon a kért adatokat. A Title keretébe kerül a cím, a Time limitnél állítjuk be, hogy mennyi gondolkodási időt adunk a tanulóknak, az Award point aktiválásával engedélyezzük, hogy pontokat szerezzenek a játékosok, a Media keretébe feltölthetünk egy indító képet, majd adjuk meg a négy, sorba rendezendő dolgot. Fontos, hogy a helyes sorrendben írjuk be ezeket, a program fogja összekeverni őket. A Credit resources mezőben adjuk meg a feladat vagy kép forrását, ha nem magunk találtuk ki.

3.png

A jobb felső sarokban lévő Next gombra kattintva megjelenik az első kérdésünk, amit akár újra szerkeszthetünk vagy törölhetünk is a sor végén található ikonok segítségével. Újabb kérdést az Add Jumble Question segítségével adhatunk a játékhoz. Ha már nem akarunk több kérdést, akkor az oldal tetején a Save-re kattintva mentjük a játékot.

4

Már csak a kipróbálás maradt hátra, ennek menete megegyezik a már megszokott Kahoot játékokkal. Jó szórakozást kívánok!

Tóth Katalin

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s