DOBBLE az iskolában

Kisgyermekes szülők bizonyára jól ismerik ezt a gyorsaságon és megfigyelőképességen alapuló játékot, melynek eredetije kereskedelmi forgalomban is kapható.

Ha valaki mégsem ismerné a játékot, annak a szabály itt elérhető.

A játékot az interneten ingyenesen hozzáférhető dobble generátor segítségével a tanórák vagy a napközik részévé is tehetjük.

A kártyák mennyisége attól függ hány szimbólumot akarunk feltenni egy kártyára. A program ennek függvényében adja meg nekünk a kitöltendő sablonokat. A sablonokra felkerülő képek/szövegek/számok színezhetők, forgathatók, méretükben változtathatók. Kör és négyzet alakú sablonokra dolgozhatunk.

Saját dobble -nk megalkotása előtt azonban lehetőségünk van körülnézni a galériában is, ahol a mások által készített és megosztott dobble-k közül is szemezgethetünk, nem feltétlenül kell nekünk feltalálni a spanyolviaszt. Az sem elhallgatható tény ugyanis, hogy igényes dobble-t készíteni bizony időigényes feladat. Igaz, megéri, mert sokszor felhasználható lesz munkánk során.

A dobble, amit elkészítünk, lehet képes vagy szavakat, számokat stb. tartalmazó. Így alsó tagozattól, matematika órán át a nyelvórákig sokrétűen alkalmazható. A kész verzió kinyomtatható (ha tudjuk, érdemes laminálni a lapokat a kártyák kivágása előtt), de megosztás révén a neten is fennmarad, és interaktív táblán is játszhatóvá válik.

A szemléltetés miatt pedig mellékelek néhány linket saját ill. mások által készített dobble-król:

Karácsony

Lakás

Ruhák

Egy kis matek

Egy kis töri

Házi állatok

Testrészek (francia)

Visszaható igék (francia)

Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

Kissné Szabó Edina

Frissítés!!!

A cikkben említett Dobble generátor időközben sajnos megszűnt. Helyette az itt elérhető  alkalmazást ajánlom!

Tóth Katalin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s