DOBBLE az iskolában

Kisgyermekes szülők bizonyára jól ismerik ezt a gyorsaságon és megfigyelőképességen alapuló játékot, melynek eredetije kereskedelmi forgalomban is kapható.

Ha valaki mégsem ismerné a játékot, annak a szabály itt elérhető.

A játékot az interneten ingyenesen hozzáférhető dobble generátor segítségével a tanórák vagy a napközik részévé is tehetjük.

A kártyák mennyisége attól függ hány szimbólumot akarunk feltenni egy kártyára. A program ennek függvényében adja meg nekünk a kitöltendő sablonokat. A sablonokra felkerülő képek/szövegek/számok színezhetők, forgathatók, méretükben változtathatók. Kör és négyzet alakú sablonokra dolgozhatunk.

Saját dobble -nk megalkotása előtt azonban lehetőségünk van körülnézni a galériában is, ahol a mások által készített és megosztott dobble-k közül is szemezgethetünk, nem feltétlenül kell nekünk feltalálni a spanyolviaszt. Az sem elhallgatható tény ugyanis, hogy igényes dobble-t készíteni bizony időigényes feladat. Igaz, megéri, mert sokszor felhasználható lesz munkánk során.

A dobble, amit elkészítünk, lehet képes vagy szavakat, számokat stb. tartalmazó. Így alsó tagozattól, matematika órán át a nyelvórákig sokrétűen alkalmazható. A kész verzió kinyomtatható (ha tudjuk, érdemes laminálni a lapokat a kártyák kivágása előtt), de megosztás révén a neten is fennmarad, és interaktív táblán is játszhatóvá válik.

A szemléltetés miatt pedig mellékelek néhány linket saját ill. mások által készített dobble-król:

Karácsony

Lakás

Ruhák

Egy kis matek

Egy kis töri

Házi állatok

Testrészek (francia)

Visszaható igék (francia)

Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

Kissné Szabó Edina

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s