Ismétlés, gyakorlás

A tevékenység célja a már feldolgozott tananyag ismétlése a tanulók aktív részvételével. Kevés előkészülettel megvalósítható tevékenység.

Előkészítés:

Egyforma méretű papírdarabok egyik oldalára írjunk fel egy-egy, a tananyag adott részéhez kapcsolódó kérdést. A lap másik oldalára a válasz kerüljön. Érdemes színes lapokat használni, ettől jobban érzik magukat a gyerekek.

A tevékenység menete:

  1. Az előkészített lapokat kiosztjuk a tanulóknak.
  2. A tanulók felállnak, sétálgatnak a teremben, közben zene szól.
  3. Amikor elhallgat a zene, mindenki a hozzá legközelebb álló tanulóhoz fordul, és felteszi neki a papírján található kérdést, társa pedig válaszol. (A lap másik oldalán lévő válasz segítségével könnyedén le tudják ellenőrizni, hogy helyes-e a válasz.) Ezután a pár másik tagja kérdez.
  4. Ismét megszólal a zene, a tanulók járkálnak, mozognak, a zene leállására új párt keresnek, és ismét felteszik kérdéseiket.

Szerencsés esetben mindig új párok alakulnak, így sok kérdés átbeszélésére nyílik mód. Az sem baj, ha időnként ugyanazok a tanulók kerülnek össze, és többször is elhangzik ugyanaz a kérdés és a helyes válasz.

Ha dolgozatírás előtt a dolgozatban előforduló kérdésekkel vagy azokhoz hasonlóakkal gyakorolunk, jobb eredmények lesznek a felmérésben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s